Petteri Eronen Volvo Construction Equipment Finland Oy:n toimitusjohtajaksi

Soveltuvuusarvioinnin tehokas haltuunotto, asiantuntevuus sekä positiivinen kandidaattikokemus avasi ovia kokonaisvaltaiselle rekrytointiyhteistyölle Volvo Construction Equiment Finland Oy:n kanssa.

Psykologisella soveltuvuusarvioinnilla tukea päätöksentekoon

Keväällä 2022 johtava maanrakennuskoneiden markkinoija sekä maahantuoja Volvo Construction Equipment Finland Oy etsi uutta toimitusjohtajaa. Arja A. Karttunen, Volvo CE:n henkilöstöjohtaja, oli suorahakuprosessin avulla valinnut viisi kandidaattia haastatteluvaiheisiin. Yksi yhteydenoton saaneista oli Petteri Eronen, joka jatkoi rekrytointiprosessissa viimeiseen vaiheeseen. Päätökselle esittää Eronen Volvo CE:n pääkonttorin  johdolle, haettiin myös ulkopuolista mielipidettä psykologisen soveltuvuusarvioinnin kautta.

Volvo CE:lle soveltuvuusarvioinnit ovat tuttuja, sillä Karttunen on itse sertifioitu arvioija. Kuitenkin toimitusjohtajan rekrytoinnissa Karttunen koki, että ulkopuolinen psykologin antama näkökulma tuo prosessiin parhaimmalla tavalla haluttua lisäarvoa.

”Toimitusjohtajan rekrytoinnissa koettiin tärkeäksi saada ulkopuolinen soveltuvuusarvioinnin kumppani tukemaan päätöksentekoa sekä vahvistamaan jo haastatteluiden aikana itse identifioituja näkökulmia”, kertoo Karttunen.

Avilan psykologinen soveltuvuusarviointi oli vakuuttanut ja jäänyt myös Karttusen mieleen: ”Se oli juuri mitä tähän prosessiin tarvittiin.”

Tehokkuus sekä asiantuntijuus luottamuksen lähteinä

Avilan ja Volvo Construction Equipmentin yhteistyö käynnistyi nopeasti, ja samana päivänä yhteydenotosta tarjous oli vastaanotettu sekä hyväksytty. Aloituspalaverissa yhdessä Avilan johtavan arviointipsykologin kanssa päätettiin arviointikriteerit, joihin ehdokkaan kykyjä peilattaisiin arvioinnin aikana.

”Prosessin tehokas haltuunotto ja aloituspalaverin nopea järjestäminen oli meille erityisen tärkeää, sillä rekrytoinnilla oli aikahaaste”, Karttunen kertoo ja jatkaa: ”Avila toteutti koko prosessin viikon sisällä, mikä oli meille todella merkittävä tekijä.”

Arviointi Petteri Erosen kanssa saatiin järjestymään nopeasti online-arvioinnin mahdollistamana, ja tulokset arvioinnista olivat valmiita muutaman päivän sisällä aloituspalaverista. Karttusen mukaan Avilan arviointipsykologilla oli ammattimainen ote sekä syväluotaava näkemys peilattavista kriteereistä kyseistä roolia varten. Palaute oli rakentavaa ja raportti antoi myös vinkkejä siitä, kuinka ohjata sekä perehdyttää Erosta uuden yhteistyön alkaessa.

”Raportti antoi myös selkeitä ehdotuksia siitä mitä johtavan esihenkilön sekä tiimin kannattaa ottaa huomioon yhteistyön alkaessa Petterin kanssa. Tämä oli meille selkeästi lisäarvoa tuova elementti”, sanoo Karttunen.

Onnistunut soveltuvuusarviointi tukemassa positiivista työnantajamielikuvaa

Onnistunut arviointiprosessi voi myös vahvistaa työnantajamielikuvaa, sillä parhaimmillaan arviointi antaa työkaluja kandidaatille myös parempaan itsetuntemukseen. Karttunen ilahtuikin erityisesti, kun arvioinnin jälkeen Eronen oli ottanut yhteyttä kiittäen mukavasta ja sujuvasta arviointiprosessista. Hänen mukaansa arviointi oli parhaimmista mihin hän on osallistunut uransa aikana, korostaen rakentavaa ja valmentavalla otteella toteutettua haastattelua.

”Mieltämme lämmitti erityisen paljon Erosen positiivinen palaute arviointikokemuksesta. Haluamme kohdella mahdollisimman hyvin kaikkia meidän ehdokkaitamme ja jättää aina hyvä työnantajamielikuva”, Karttunen painottaa. 

Yhteistyö jatkuu myös tulevaisuuden rekrytoinneissa

Petteri Eronen astui toimitusjohtajan rooliin 12.9.2022 tuoden Volvolle pitkän ja monipuolisen maanrakennuskonekaupan kokemuksensa.

Avilan yhteistyö uuden Volvo CE:n johdon kanssa on saanut jatkoa. Karttusen mukaan he arvostavat yhteistyömme sujuvuutta ja kustannustehokkuutta, mikä on avannut ovia myös yhteisille suorahakutoimeksiannoille.

”Myös suorahaut ovat sujuneet niin kuin olemme toivoneet ja viestintä Avilan asiakkuuksien puolelta on tehokasta ja läpinäkyvää. Luotamme Avilan palveluihin myös tulevaisuuden rekrytoinneissa.”

Avila toivottaa menestystä Petterille ja Volvo Construction Equiment Finland Oy:lle tulevaan!

Avainsanat

Julkaistu

Ota yhteyttä

Matias Saarni
040 359 0156
matias.saarni[at]avila.fi

Tutustu myös muihin julkaisuihin

Tutustu uusiin julkaisuihimme sekä asiakkaidemme onnistumistarinoihin. Lisäksi jaamme kanssasi havaintoja ja muutoksia työ- ja kandidaattimarkkinoilta, sekä vinkkejä rekrytointiprosessin eri vaiheisiin.

Online-arvioinnit rekrytointien tukena

Yleistynyt arviointi tuo mukanaan myös uusia edellytyksiä. Paikan päällä suoritettavat arvioinnit, jotka voivat olla enemmän resursseja sekä aikaa vieviä verrattuna online-arviointeihin, eivät sovi enää kaikkien ...
Lue lisää

Psykologisten soveltuvuusarviointien laadun mittarit

Soveltuvuusarviointikumppania valittaessa organisaatiioiden tulisi osata tarkastella palveluntarjoajia ja erilaisia arviointimenetelmiä oikein löytääkseen tarpeisiinsa sopivan ja alan hyviä käytänteitä noudattavan palveluntarjoajan. Arvioinnissa käytetyt menetelmät sekä se, ...
Lue lisää

Psykologisesta soveltuvuusarvioinnista työkaluja parempaan itsetuntemukseen

Henkilö- eli soveltuvuusarvioinnin ensisijainen tehtävä on tukea toimeksiantajaorganisaation päätöksentekoa rekrytointitilanteessa sekä arvioida kandidaattien sopeutumista työympäristöön sekä rooliin. Arviointi voi olla jännittävä kokemus kandidaatille, mutta kannattaa ...
Lue lisää
Scroll to Top