Palvelu­lupauksemme

Avila Oy on suomalainen henkilöstöhallinnon kumppani. Olemme palvelleet asiakkaitamme vuodesta 2019. Kasvavaan organisaatioomme kuuluu 17 rekrytoinnin, uravalmennuksen ja psykologisen soveltuvuusarvioinnin ammattilaista.

Autamme organisaatioita onnistumaan oikeilla henkilövalinnoilla

Tavoitteenamme on edistää suomalaisen työelämän kehittymistä ja läpinäkyvyyttä sekä edesauttaa organisaatioita menestymään heidän tärkeimmän voimavaransa, henkilöstön, kautta.

+ 0
Suorahakutoimeksiantoa vuosittain
0
Asiakkaidemme NPS kaikissa palveluissamme
0
Kandidaattiemme NPS kaikissa palveluissamme
0
Rekrytoinnin ja psykologian ammattilaista

Miksi valita meidät?

Tiedämme, että rekrytoinneissa onnistuminen vaatii useamman tekijän hallitsemista. Tässä siis meidän palvelulupauksemme onnistumiseen:

Modernit menetelmät

Pyrimme uudistamaan alaa tuomalla perinteisen suorahaun rinnalle modernit menetelmät sekä tiedolla johdetun ajatusmallin. Olemme alusta asti uskoneet, että dataa ja tietoa hyödyntämällä pystymme tuottamaan toimeksiantajalle parhaat henkilövalinnat, mutta tuomaan myös läpinäkyvyyttä ja ymmärrystä päätöksenteon tueksi. Modernit menetelmämme on huomioitu ja palkittu kansainvälisesti Pohjoismaiden tasolla.

Kumppanuus

Toimimme luottamuksellisena kumppanina organisaatiosi kaikissa henkilövalinnoissa. Tähtäämme kestäviin tuloksiin kokonaisvaltaisia ratkaisuja tarjoten. Tutustumme ja sitoudumme organisaatiosi tavoitteisiin, liiketoimintaan ja strategiaan. Tiimimme koostuu asiantuntijoista jotka varmistavat, että jokainen henkilövalinta tehdään tietoon nojautuen. Tuotamme ainoastaan sellaista palvelua, jonka takana voimme ylpeänä seistä.

Asiantuntijuus

Hyvä sana kantaa pitkälle, mutta huono sana kantaa vielä kauemmas. Organisaatioiden kumppanina henkilövalinnoissa toimii asiantuntijamme, jotka ovat perehtyneet toimeksiantajan organisaation toimintaan ja toimialaan. Näin varmistamme, että viestimme aina luottamusta herättäen organisaation arvojen mukaisesti ja pidämme huolta erinomaisesta kandidaattikokemuksesta, oli rekrytoinnin lopputulos kandidaatille mikä tahansa. 

Vastuun ymmärtäminen

Ymmärrämme että rekrytoinnit voidaan joutua käynnistämään nopeasti ja lähtötilanteet ja -tiedot voivat välillä olla jäsentelemättömiä. Ne ovat kuitenkin tärkeässä asemassa onnistuneen rekrytoinnin saavuttamiseksi. Strukturoidulla prosessillamme varmistamme, että toimeksianto voidaan aloittaa nopeasti ja toimeksiantajalle on selkeää rekrytoinnin askeleet ja aikataulut. Toimeksiantaja saa ensimmäiset tulokset aina viikon sisällä prosessin aloituksesta. Palvelemme kaikissa asiantuntija- ja työntekijätason rekrytoinneissa paikkakunnasta riippumatta.

Asiantuntijasisällöt & asiakastarinat

Lue lisää asiakkaidemme onnistumisista, työmarkkinoiden havainnoista sekä vinkeistä rekrytointi- ja henkilövalintatilanteisiin. 

Näin parannat rekrytoinnin onnistumisen todennäköisyyttä

Rekrytointiprosessin onnistumiseen vaikuttavat monet sisäiset ja ulkoiset tekijät. Rekrytointikumppaninasi sitoudumme toimittamaan aina parasta mahdollista palvelua ja löytämään juuri organisaatiollenne sopivimman työntekijän. Tässä artikkelissa avaamme kokemuksemme ...
Lue lisää

Headhunter otti yhteyttä – mitä tapahtuu seuraavaksi?

Viime julkaisussamme tarkastelimme vaihe vaiheelta, kuinka optimoida LinkedIn profiili ja tulla headhunterin löytämäksi. Suorahaku onkin yleistynyt monella osaajatasolla, ja siksi oikeilla toimilla melkein kuka tahansa ...
Lue lisää

Psykologisesta soveltuvuusarvioinnista työkaluja parempaan itsetuntemukseen

Henkilö- eli soveltuvuusarvioinnin ensisijainen tehtävä on tukea toimeksiantajaorganisaation päätöksentekoa rekrytointitilanteessa sekä arvioida kandidaattien sopeutumista työympäristöön sekä rooliin. Arviointi voi olla jännittävä kokemus kandidaatille, mutta kannattaa ...
Lue lisää

Onnistumiset alkavat yhteydenotosta

Toimimme yrityksesi tukena kaikissa rekrytointitilanteissa. Ota yhteyttä, niin selvitetään kuinka henkilöstöhallinnon strategiset palvelumme auttavat sinun organisaatiotasi menestymään.

Scroll to Top