LeaseGreen Oy:n rekrytointien tukena Avilan kokonaisvaltainen suorahakupalvelu

LeaseGreen Oy on suomalainen energiatehokkuus- ja ympäristöpalveluita tarjoava yritys, joka auttaa asiakkaitaan säästämään energiaa, pienentämään hiilijalanjälkeään ja parantamaan sisäilman laatua.

Yhtiö tarjoaa kokonaispalvelua, johon kuuluu energiajohtamispalvelut, talotekniikan modernisointi avaimet käteen -hankkeina ja kiinteistöjen suorituskyvyn optimointi digitaalisten kaksosten avulla. LeaseGreenin asiakkaina ovat muun muassa kiinteistösijoittajat, teollisuus ja taloyhtiöt.

LeaseGreen auttaa asiakkaitaan noin 30 insinöörin ja kauppatieteilijän voimin. Avila on saanut olla tukemassa yhtiön kasvua onnistuneiden rekrytointien avulla jo useamman vuoden ajan.

Tehokas projektinhallinta takaa toimivan yhteistyön

Avilan yhteistyö LeaseGreenin kanssa alkoi projektipäällikön suorahakutoimeksiannon parissa alkuvuonna 2021. Jere Kilpi, kaupallinen johtaja, on toiminut rekrytoivan esihenkilön roolissa jo parissa yhteisessä suorahakutoimeksiannossa.

Avilan kanssa ollaan tehty yhteistyötä jo useamman kerran, ja on hieno huomata, että prosessit kehittyvät ja projektin ympärillä on iso ja osaava tiimi”, kommentoi Kilpi.

Keväällä 2023 Kilpi etsi suorahaun avulla uutta myyntipäällikköä osaksi LeaseGreenin myyntitiimiä vastaamaan uusiasiakashankinnasta sekä olemassa olevien asiakkuuksien hallinnasta.

Kaikki asianomaiset hoitivat hyvin tonttinsa ja veivät projekteja eteenpäin sovitussa aikataulussa. Projektinhallinta ja aikataulutus hoituu Avilalta erinomaisesti, ja se on jopa erottava tekijä muista toimijoista. Meidän näkökulmastamme rekrytointien lopputulokset olivat tosi hyvät”, toteaa Kilpi.

LeaseGreenin toiminta perustuu vahvaan ympäristövastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen, ja yhtiö haluaa olla edelläkävijä muuttamassa energiankulutuksen ja -tuotannon tapaa kestävämmäksi ja ympäristöystävällisemmäksi.

Myyntipäällikön rooliin etsittiin B2B-myynnin osaajaa, jolla on kokemusta talotekniikasta, teknisistä ratkaisuista tai kiinteistöalalta. Tietyn teknisen osaamisen sekä myynnillisen puolen omaavien kandidaattien kartoittaminen vaatii kuitenkin rekrytoijalta laaja-alaista markkinan tuntemusta sekä tarkkaavaisuutta kriteerien sekä roolikuvauksen määrittelyssä.

Avilan kanssa heti kättelyssä kandidaattiluettelo oli oikein hyvä. He olivat ymmärtäneet selkeästi meidän tarpeemme ja millaista henkilöä haemme. Tämä oli selvä poikkeus moneen muuhun tekijään verrattuna”, pohtii Kilpi.

Rekrytointipäätöksen tukena psykologinen soveltuvuusarviointi

Psykologinen soveltuvuusarviointi on sisällytetty osaksi Avilan suorahakuprosessia, sillä arvioinnilla tuodaan tukea rekrytoinnin päätöksentekoon, sekä otetaan kantaa kandidaatin mahdollisuuksiin menestyä roolissa.

LeaseGreenilla henkilöarvioinnit ovat tuttuna osana rekrytointiprosesseja. Arviointi pohjautuu aina kyseisen roolin kriteereihin sekä lähtötilanneselvitykseen ja se kohdistuu muun muassa kandidaatin motivaatioon, kykyihin, työskentelytyyliin ja yhteistyötaitoihin sekä siihen, millaisista asioista kandidaatti hyötyisi johdettavana.

Kilpi näkee soveltuvuusarvioinnin positiivisena lisänä rekrytointiprosessia: ”Olen tykännyt siitä, että rekrytoivana esihenkilönä saan arvioinnista vahvistusta rekrytoinnin aikana muodostuneille mielikuville potentiaalisista työntekijöistä.” 

Myyntipäällikön roolin rekrytoinnissa Kilpi korostaa erityisesti arvioinnin tuomaa näkökulmaa kandidaattien tapoihin ja mieltymyksiin työskennellä sekä tulla johdetuksi. Arviointiraportti antaa lisäksi esihenkilölle vinkkejä ja ohjeita kandidaatin perehdyttämiseen yhteistyön alkaessa.

Rekrytointipäätökseen toi selkeää lisäarvoa soveltuvuusarvioinnin kautta selvitetyt kandidaattien mieltymykset eri työskentelytavoista. Tämä tuki paljon sitä käsitystä mitä olimme jo itse saaneet haastattelujen yhteydessä.”

Yhtiöt jatkavat yhteistyötä syksyllä 2023 uuden suorahakutoimeksiannon parissa. Avila kiittää LeaseGreeniä onnistuneesta yhteistyöstä ja toivottaa menestystä tulevaan!

Avainsanat

Julkaistu

Ota yhteyttä

Matias Saarni
040 359 0156
matias.saarni[at]avila.fi

Tutustu myös muihin julkaisuihin

Tutustu uusiin julkaisuihimme sekä asiakkaidemme onnistumistarinoihin. Lisäksi jaamme kanssasi havaintoja ja muutoksia työ- ja kandidaattimarkkinoilta, sekä vinkkejä rekrytointiprosessin eri vaiheisiin.

Rekrytoinnin ja tekoälyn yhteinen tulevaisuus

Rekrytointiala on valmis tekoälyn tuomaan muutokseen. Tekoälyn tuomat mahdollisuudet näkyvät rekrytointiprosessin eri vaiheissa, kuten kandidaattiviestinnässä ja hakuilmoitusten sisällöntuotannossa. Vielä muutama vuosi sitten tekoälyn ja rekrytoinnin ...
Lue lisää

Osaamislähtöinen rekrytointi – Kuinka tunnistaa oikea henkilö?

Rekrytointimaailmassa on alkanut yleistymään entistä vahvemmin osaamislähtöinen rekrytointi (skills-first hiring). Osaamislähtöisyydellä viitataan käytäntöön, jossa rekrytointi ei perustu pelkästään siihen, millaisessa tehtävässä henkilö on aiemmin työskennellyt ...
Lue lisää

Schaeffler on vahvistanut Pohjoismaiden myyntiorganisaatiota Avilan suorahaun avulla

Maailmanlaajuisena toimittajana Schaeffler tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia 84 000 työntekijällensä ympäri maailmaa. Avila on toiminut yhteistyössä Schaefflerin kanssa Suomen työntekijöiden rekrytoinneissa.
Lue lisää
Scroll to Top