Heinikki Konola on valittu Avilan uudeksi avainasiakkuuspäälliköksi

Heinikki Konola on valittu sisäisen nimityksen kautta uudeksi avainasiakkuuspäälliköksi.

Heinikki on aiemmin toiminut Avilalla rekrytointikonsulttina. Hän aloitti uudessa roolissaan 15.2.2023.

”Olen todella innoissani uudesta roolistani. Tunnen että vahvuuteni korostuvat työskennellessäni asiakasrajapinnassa ja odotan, että pääsen rakentamaan pitkäaikaisia kumppanuuksia asiakkaidemme kanssa sekä tuomaan lisäarvoa heidän liiketoimintaansa.”  

Heinikki on työskennellyt Avilalla viimeisen vuoden ajan rekrytointikonsultin roolissa. Heinikillä on vahva kansainvälinen tausta IT- ja softa-alan yrityksistä, joissa hän on toiminut ratkaisumyynnin ja asiakkuushallinnan rooleissa.

”Koen olevani hyvin ihmisläheinen ja sosiaalinen, ja siksi HR- ja rekrytointiala olivat aina kiinnostaneet minua. Tartuinkin innolla kiinni mahdollisuuteen työskennellä suorahakujen parissa, ja onkin ihan parasta, kun löytää oikean henkilön oikeaan rooliin ja pystyy aidosti auttamaan ihmisiä ja yrityksiä eteenpäin”, kertoo Heinikki.

Heinikille rekrytointikonsultin rooli on tuonut paljon uusia oppeja sekä laaja-alaista ymmärrystä eri työmarkkinoista sekä rooleista. Avainasiakaspäällikön työnkuvassa Heinikki pääsee hyödyntämään aiempaa myynti- ja asiakashallintakokemustaan sekä rekrytointikonsultin roolissa kertyneitä taitoja.

Minulle on tärkeää ymmärtää asiakkaan tavoitteet, tarpeet ja heidän liiketoimintaansa ohjaavat tekijät. Tunnen että olen onnistunut työssäni, kun osaan kysyä oikeat kysymykset ja asiakas tuntee tulevansa kuulluksi. On myös mahtavaa saada hyvää palautetta sen jälkeen, kun olemme tehneet rekrytoinnin ja löytäneet asiakkaalle sopivan henkilön rooliin. Se että pystymme konkreettisesti vaikuttamaan yrityksen päivittäiseen liiketoimintaan, on ihan huippu juttu.”

Heinikki tulee vastaamaan laajasti eri toimialojen asiakkuuksista yhdessä Matias Saarnin ja Niko Okkosen kanssa. Työhön kuuluu olennaisesti asiakkuuksien tukeminen ja heidän liiketoimintansa kehittäminen tarjoamalla monipuolisia ja jatkuvia ratkaisuja kaikkiin heidän rekrytointitarpeisiinsa.

Heinikki on juuri oikea henkilö rooliin, sillä hänellä on vahva ammattitaito asiakkuudenhallinnan ja myynnin puolelta sekä laaja ymmärrys rekrytointimarkkinasta”, toteaa Matias Saarni.

Mahtavaa saada Heinikki mukaan tiimiimme. Hänen kokemukset rekrytointikonsultin roolissa työskentelystä tulevat olemaan suuri voimavara Avilan kasvutarinan eteenpäinviemisessä”, lisää Niko Okkonen.

Heinikki myös iloitsee, että saa jatkaa urapolun rakentamista Avilalla. Erityisesti hän arvostaa Avilan yrityskulttuuria sekä työyhteisöä: ”Avilalla on huima kasvu ja on hienoa, että pääsee itsekin kasvamaan ja kehittymään Avilan mukana.”

Koko Avilan tiimi toivottaa Heinikille onnea ja menestystä uuteen rooliin!

Avainsanat

Julkaistu

Ota yhteyttä

Heinikki Konola
040 354 2108
heinikki.konola[at]avila.fi

Tutustu myös muihin julkaisuihin

Tutustu uusiin julkaisuihimme sekä asiakkaidemme onnistumistarinoihin. Lisäksi jaamme kanssasi havaintoja ja muutoksia työ- ja kandidaattimarkkinoilta, sekä vinkkejä rekrytointiprosessin eri vaiheisiin.

Rekrytointimittarit – mitä tulisi seurata?

Rekrytointiprosessia voidaan seurata yhä useamman mittariston avulla. Erilaiset rekrytointihallintajärjestelmät tarjoavat yhä tarkempaa tietoa rekrytointiprosessiin käytetyistä resursseista, ajankäytöstä ja kuluista. Tekoälyn tuomat prosessin parannukset tuovat lisäksi ...
Lue lisää

Mistä rekrytoinnin hinta muodostuu?

Kun uusi tehtävä avautuu organisaatiossa, on normaalia pohtia erilaisia rekrytoinnin tapoja, jotta oikea henkilö rooliin löytyisi mahdollisimman sujuvasti ja kustannustehokkaasti.  Lähtökohtana kuitenkin on, että hyvin ...
Lue lisää

Rekrytoinnin ja tekoälyn yhteinen tulevaisuus

Rekrytointiala on valmis tekoälyn tuomaan muutokseen. Tekoälyn tuomat mahdollisuudet näkyvät rekrytointiprosessin eri vaiheissa, kuten kandidaattiviestinnässä ja hakuilmoitusten sisällöntuotannossa. Vielä muutama vuosi sitten tekoälyn ja rekrytoinnin ...
Lue lisää
Scroll to Top