Visma Real Estate: Kokonaistekemisen varmuus laadun mittarina

Visma Real Estate, joka on tunnettu myös Visma Tampuurina, on markkinoiden laajin ohjelmisto kiinteistönhallintaan, kiinteistöalan prosessien hoitamiseen sekä laadukkaaseen johtamiseen. Visma yhtiöt ovat olleet yleisesti kasvussa tämän vuoden aikana, ja vuoden 2022 keväällä Visma Tampuurin muuttuessa yrityskaupan yhteydessä Visma Real Estate Oy:ksi, avautui ovia sekä uusille rooleille että urapoluille.

Yhteistyöstä Avilan kanssa kertovat Salla Arvonen – Director, People & Culture sekä Päivi Harju – Marketing Director, Visma Real Estate.

Prosessin selkeys ja työn laatu luottamuksen lähteinä

Salla Arvonen etsi uutta suorahakukumppania vuoden 2021 lopulla, sillä tarkoitus oli identifioida kumppani, joka pystyisi tukemaan Visman kasvustrategiaa ja kattavia rekrytointitarpeita. Saamien suositusten pohjalta Arvonen lähestyi Avilaa, ja ketterän aloitusprosessin kautta hän päättikin lähteä kokeilemaan Avilan rekrytointipalveluita tiiminsä kanssa.

”Ensimmäinen suorahaku Avilan kanssa oli upea suoritus. Kyseessä oli haastavampi haku sillä isännöintiala ja sen tuotekehitysosaajien löytäminen saattaa olla välillä vaikeaa. Löysimme kuitenkin huipputekijän nopeassa aikataulussa”, kertoo Arvonen.

Arvonen itse on rekrytoinut satoja kandidaatteja uransa aikana, mutta Vismalla koetaan silti että oikea kumppani rekrytoinnissa tuo prosessiin lisäarvoa ja tehokkuuttaYhteistyö Avilan kanssa on saanut jatkoa ja työntekijöitä on rekrytoitu laajasti eri rooleihin. Arvoselle prosessin selkeys sekä työnlaatu ovat merkittäviä tekijöitä luottamuksen rakentamisessa.

Avilan prosessi on suoraviivainen – meidän ei tarvitse miettiä miten prosessi etenee, sillä sovitut asiat hoituvat aina ajallaan. Avilan rekrytointikonsultit ymmärtävät hyvin jokaisen roolin kuvauksen ja meidän tarpeemme, ja he löytävätkin aina todella hyviä ehdokkaita”, kommentoi Arvonen ja jatkaa: ”Oman kalenterin ollessa tosi täynnä, yhteistyö Avilan kanssa on aina ollut tosi vaivatonta, mutta silti täysin varmaa, koska voimme luottaa heidän työnsä laatuun.”

Alatuntemus ja viestinnän yhteneväisyys onnistumisen takeena

Laadukkaan kandidaattiviestinnän ja työnantajamielikuvan tukemisen tärkeys korostuu suorahakuprosesseissa. Usein osa kontaktoiduista kandidaateista ovat passiivisia hakijoita työmarkkinoilla, mikä lisää tilanteen jännitystä sekä tarvetta nopealle sekä tehokkaalle viestinnälle. Arvosen mukaan on hyvin tärkeää, että suorahakukumppani ymmärtää Visma Real Estaten arvot sekä tavan kommunikoida:

Haluamme että meille rekrytoivat konsultit puhuvat samaa kieltä kuin me ja luovat prosessin alusta asti samanlaisen tunnelman kuin rooliin astuessa. On mielettömän tärkeää, että kandidaatteja kohdellaan arvostavasti, heitä kohtaan ollaan rehellisiä ja he saavat aina saman kohtelun, päättyi rekrytointi kuinka tahansa.”

Positiivisena Avilan viestinnän sekä suorahakuprosessin myös kandidaatin näkökulmasta on kokenut Päivi Harju, Visma Real Estaten nykyinen Marketing Director.

Olin tosi vaikuttunut siitä kuinka nopeasti rekrytointiprosessi sujui Avilan kanssa. Prosessi sisälsi useamman haastattelukierroksen sekä soveltuvuusarvioinnit, mutta se saatiin loppuun kuitenkin muutaman viikon sisällä. Arvostin suuresti Avilan avointa viestintää ja minulle tuli aidosti sellainen olo, että heidän rekrytointikonsulttinsa välitti siitä että minulla menee kaikki hyvin prosessin aikana. Kokemus koko rekrytointiprosessista oli todella hyvä”, toteaa Harju.

Päivi Harju – Markkinointipäälliköstä markkinointijohtajaksi 

Päivi Harju oli noussut 2021 vuoden aikana Avilan toteuttamissa Marketing Manager  -suorahakuprosesseissa useasti esiin top-kandidaattina. Avila oli ottanut Harjuun yhteyttä liittyen Visman muiden yritysten markkinointirooleihin, mutta rekrytoinnit olivat keskeytyneet Visman löydettyä rooleille työntekijät sisäisissä rekrytoinneissa.

Aikaisempien suorahakuprosessien kautta Harjun kiinnostus Vismaa kohtaan oli kuitenkin pysynyt vahvana, joten Harju ei epäröinyt nähtyään haun Visma Real Estaten markkinointipäällikön roolista:

Käsitys siitä, että Visma voisi olla minulle sopiva yritys oli muodostunut aikaisempien suorahakuprosessien osalta. Ilmaisin kiinnostukseni, ja melkein heti sen jälkeen Avilan rekrytointikonsultit ottivat minuun yhteyttä kartoittaen kokemustani kyseiseen rooliin sekä kertoen tehtävänkuvasta tarkemmin”, muistelee Harju.

Esikarsinta, haastattelut ja soveltuvuusarvioinnit saatiin tehtyä kahden viikon ajassa, ja Harju astui uuteen markkinointipäällikön roolinsa tammikuussa 2022. Kolmen kuukauden jälkeen hänet ylennettiin markkinointijohtajaksi yrityskauppojen yhteydessä. Kattavassa hakuprosessissa, jossa suorahaku toimii yhtenä elementtinä, on mahdollista saada täsmähakuna yrityksen strategiaan ja organisaatiokulttuuriin sopivaa johtamisosaamista, joka kehittyy yrityksen mukana.

”Vaikka rekrytointipolkuni rooliin olikin hieman epätyypillinen, en olisi luultavasti tähän päätynyt, ellei Avila olisi ottanut minuun yhteyttä alun perin”, toteaa Harju.

Myös Arvonen korostaa Harjun rekrytointia: ”Päivin rekrytointi oli aivan täysosuma ja se näkyy myös hänen urapolussaan. Hänellä on juuri se kokemus mitä tähän rooliin haettiin.”

Avainsanat

Julkaistu

Ota yhteyttä

Matias Saarni
040 359 0156
matias.saarni[at]avila.fi

Tutustu myös muihin julkaisuihin

Tutustu uusiin julkaisuihimme sekä asiakkaidemme onnistumistarinoihin. Lisäksi jaamme kanssasi havaintoja ja muutoksia työ- ja kandidaattimarkkinoilta, sekä vinkkejä rekrytointiprosessin eri vaiheisiin.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Scroll to Top