HAVI Logistics luottaa Avilan suorahakuprosessiin

HAVI Logistics on maailmanlaajuinen, yksityisomistuksessa oleva yritys, joka yhdistää ihmiset ja ideat, tiedot ja oivallukset, tarjonnan ja kysynnän, ravintolat ja toimitukset ja lopulta ihmiset ja heidän rakastamansa tuotteet. Olipa kyse tuotteiden hankinnasta, varastoinnista tai toimittamisesta, HAVI tuo mukanaan ainutlaatuista kategoria-asiantuntemusta ja operatiivista huippuosaamista yhdistettynä tehokkaaseen digitaaliseen analytiikkaan. 

Vuonna 1974 perustetun HAVIn ammattitaitoiset tiimit tekevät yhteistyötä eri toimipisteiden, toimintojen ja toimialojen välillä palvellakseen asiakkaita.  HAVI työllistää yli 45 eri maassa ja Suomessa heillä on noin 80 työntekijää.

Viime vuosina HAVI on kasvanut Pohjoismaiden markkinoilla. Uusilla asiakashankinnoilla on ollut myönteinen vaikutus henkilöstömäärään ja uusia työmahdollisuuksia on syntynyt myynnin, kuljetuksen, kestävän kehityksen ja operatiivisten toimintojen osastoilla. Horisontissa on odotettavissa lisäkasvua.

Vuosi 2023 on ollut meille ydinvuosi, jonka aikana on keskitytty sisäisiin prosesseihin ja valmisteltu organisaatioita entistä suurempaan kasvuun. Meillä on kunnianhimoisia suunnitelmia kasvaa useissa eri yksiköissä tulevina vuosina”, kertoo Rori Ölander.

Ölander toimii tällä hetkellä yrityksessä Nordic HR Lead -tehtävässä. Hän johtaa neljän HR-asiantuntijan tiimiä Suomessa, Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Lisäksi Ölander vastaa osaamisen kehittämisestä, monimuotoisuudesta ja osallistamisesta yhtiön klustertasolla.

Dynaamisen yhteistyön kehittyminen

Vuodesta 2021 alkaen Avila on toiminut yhteistyössä HAVI:n kanssa mm. kuljetuspäällikön, avainasiakaspäällikön ja kiertotalouspäällikön tehtävien suorahaussa.

Keväällä 2023 Avila ja HAVI aloittivat jälleen yhteistyön, kun Ölander etsi uutta HR-asiantuntijaa määräaikaiseen tehtävään. Tässä roolissa tehtävänä oli vastata Suomen HR-toiminnasta. Ölander oli kuullut Avilan aiemmista rekrytoinneista yrityksen kanssa Suomen markkinoilla, mikä johti jälleen uuteen yhteistyöhön.

Tässä laajassa ja vastuullisessa tehtävässä etsin erityisesti kandidaattia, joka olisi valmis ottamaan vastuun HAVI:n HR-toiminnasta Suomessa”, Ölander kommentoi.

Työnantajabrändäyksen tehostaminen hybridihaulla

Suorahakuprosessi alkaa aina kriteerien määrittelyllä, yrityksen tilanteen analysoinnilla ja rekrytointistrategian laatimisella. Tässä rekrytoinnissa, Avilan rekrytointikonsultti tunnisti mahdollisuuden hybridihakuun, jossa yhdistetään suorahaku ja julkinen työpaikkailmoitus. Tämä yhdistelmä auttaisi tunnistamaan paremmin ne hakijat, jotka etsivät aktiivisesti uusia mahdollisuuksia ja voisivat olla kiinnostuneita myös määräaikaisesta roolista.

Olimme iloisesti yllättyneitä siitä, että työmarkkinoilla oli erittäin päteviä henkilöitä, jotka etsivät aktiivisesti uusia uramahdollisuuksia. Joskus olemme ajatelleet, että voi olla vaikeaa löytää osaavia henkilöitä määräaikaiseen työhön, mutta tässä tapauksessa näin ei ollut”, Ölander sanoo.

Positiivisen työnantajabrändäyksen ansiosta kiinnostusta heräsi jopa vakituisessa työsuhteessa olevien keskuudessa.

Oli mukava huomata, että HAVI ja itse tehtävä vaikuttivat kiinnostavilta myös niiden hakijoiden keskuudessa, jotka työskentelevät tällä hetkellä vakituisissa tehtävissä. Jotkut heistä olivat hyvin innokkaita kuulemaan lisää mahdollisuudesta ja yrityksestä”, Ölander sanoo ja lisää: ”Tämä osoittaa, että brändimme vetoaa potentiaalisiin ehdokkaisiin.”

Strukturoitu rekrytointiprosessi tuo lisäarvoa

Ölander toteaa, että uransa aikana hän on tehnyt yhteistyötä useiden rekrytointiyritysten kanssa. Kumppanuudessa hän arvostaa erityisesti selkeää, jäsenneltyä prosessia.

Mielestäni Avilalla on hyvin harkittu prosessi rekrytoinnissa. Olen ollut HR-alalla yli 30 vuotta, enkä ole aiemmin kokenut näin jäsenneltyä prosessia.”

Avila on keskittynyt tarjoamaan selkeän menettelyn, jossa asiakas tietää aina rekrytoinnin senhetkisen vaiheen ja seuraavat vaiheet. Tätä avoimuutta tukee johdonmukainen viestintä.

Jos prosessi on jäsennelty, luotan siihen rekrytoinnin joka vaiheessa. Vaikka rekrytoinnissa voi olla haasteita, vankka ja hyvin mietitty prosessi tuottaa aina lopulta tuloksia”, Ölander toteaa.

Suomen uusi HR-asiantuntija aloitti uudessa roolissansa heinäkuussa. Ölanderin mukaan yhteistyö on alkanut erittäin myönteisesti ja sujuvasti. 

Avila toivottaa menestystä HAVIlle ja kiittää luottamuksesta ja yhteistyöstä!

Avainsanat

Julkaistu

Ota yhteyttä

Matias Saarni
040 359 0156
matias.saarni[at]avila.fi

Scroll to Top