Rekrytointimarkkinan kehitys 10 / 2020

Tässä blogipäivityksessä tehdään päivitetty tilannekatsaus lokakuun 2020 rekrytointimarkkinaan. Data on päivitetty 6.11. ja se antaa päivitetyn kuvan rekrytointimäärien kehittymisestä ja toimii heikkona signaalina yritysten aktiivisuudesta.

Johdanto

Johdantona raportin taustat: Avila kerää rekrytointimarkkinoilta julkista tietoa siitä, miten rekrytointien määrä kehittyy. Käytämme tämän tiedon keräämiseen avoimia datalähteitä. Tässä analyysissä on käytetty LinkedInin dataa pohjautuen hakuilmoituksiin tietyillä kohdistuksilla (sisältää: 1) vakituiset ja kokopäiväiset roolit ja 2) kokemustasoltaan toimihenkilö- ja johdon roolit). Data on suuntaa antavaa, jota suosittelemme käyttämään trendinä isosta kuvasta.

Koronaviruksen liittyvät tapahtumat Suomessa:
– Ensimmäinen tartunta Suomessa vahvistettiin tammikuun 2020 lopussa
– 12.3 Ulkoministeriön ohjeiden mukaan koronaviruksen saamisen riski on kohonnut koko maailmassa, eikä matkustamista suositella mihinkään
– 18.3. otettiin käyttöön hallituksen säätämät poikkeuslait, jotka rajoittivat liikkumista
– 25.3 HL ilmoitti Suomen koronavirustilanteen synkentyvän aiemmin arvioitua merkittävästi pahemmaksi.
– 28.3. Uudenmaan sulkeminen astui voimaan
– 1.6. rajoituksia aletaan purkamaan vaiheittain
– 1.9. – 31.10. uusien tapausten määrä kasvussa (1.9. 29 kpl, 30.9. 167 kpl, 30.10. 210 kpl)

Päivitys 6.11.2020

Alla näkyy, miten rekrytointien määrä on kehittynyt vuoden 2020 alusta ja mukana on myös 7 päivän liukuva keskiarvo.

– Kevään (11.3. alkaen) aikana rekrytointimäärät laskivat tasolle alle 100 per päivä.
– Kesä- ja heinäkuun aikainen kesälomakausi vaikutti rekrytointimääriin, jolloin oltiin tasolla alle 50 per päivä.
– Elokuussa rekrytointimäärät kääntyivät nousuun ja oli ensimmäinen 100 päivätason ylitys (13.8) maaliskuun poikkeusolojen alkamisen jälkeen. Syyskuussa rekrytointimäärät jäivät alle 100 päivätason ja trendi on hieman laskeva verrattuna elokuuhun.
– Lokakuussa rekrytointimäärät olivat hienoisessa nousessa ja 15.10 ylitettiin myös elokuun jälkeen ensimmäinen 100 päivätason ylitys (110).

Alla on rekrytointien kehitys alueellisesti koko Suomessa. Kuvassa kohta ”Muu Suomi” tarkoittaa paikkakuntia pois lukien PK-seutu, Tampere, Turku, Oulu, Kuopio ja Jyväskylä.

TOP 20 Rekrytoijat

Alla listaus yrityksistä, joilla oli eniten työpaikkailmoituksia lokakuussa 2020:

Miten tästä eteenpäin?

Lokakuussa trendi oli nouseva verrattuna syyskuuhun. Yritykset ja työntekijät jatkavat uudessa ”normaalissa” eli etätöissä kotona ja rekrytointiprosessit ovat adaptoituneet tilanteeseen. Vaikka lokakuun numeroissa oli huomattavissa kasvua, niin yleinen markkinatilanne on edelleen odottava ja tarkkaileva. Yritykset seuraavat markkinatilanteeen kehittymistä tarkkaavaisesti ja vain tärkeimmät rekrytoinnit aktivoidaan tällä hetkellä (esim. korvausrekrytoinnit).

Tärkeää myös huomioida että rekrytointien määrissä löytyy paljon yrityskohtaisia eroja. Osa yrityksistä ovat erittäin aktiivisia rekrytointimarkkinoilla ja he näkevät nykyisen tilanteen mahdollisuutena kasvuun kun taas toisaalla rekrytoinnit ovat jäädytettynä läpi koko organisaation. Eli positiivinen signaali on, että on olemassa yrityksiä, mitkä investoivat kasvuun ja joiden toimintaympäristö on säilynyt positiivisena. Vaikka rekrytointivolyymit ovat pienentyneet, niin osaajille on edelleen tarvetta ja tarjolla on loistavia uramahdollisuukia.

Julkaisemme seuraavan päivityksen joulukuun alussa. Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan tarkemmin oman toimialasi rooleista tai suurimmista rekrytoijista, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä allekirjoittaneeseen, niin keskustellaan lisää.

REKRYTOINTI NUMEROINA

Avainsanat:
Koronaviruksen vaikutus rekrytointiin, Avila rekrytoinnin kuukausikatsaus

Julkaistu: 6.11.2020

Mikko Savusalo
040 820 2159
mikko.savusalo[at]avila.fi

2020-11-16T13:13:49+00:00