Rekrytointimarkkinan kehitys 07 / 2020

Tässä blogipäivityksessä tehdään päivitetty tilannekatsaus heinäkuun 2020 rekrytointimarkkinaan. Data on päivitetty 5.8. ja se antaa päivitetyn kuvan rekrytointimäärien kehittymisestä ja toimii heikkona signaalina yritysten aktiivisuudesta.

Johdantona raportin taustat: Avila kerää rekrytointimarkkinoilta julkista tietoa siitä, miten rekrytointien määrä kehittyy. Käytämme tämän tiedon keräämiseen avoimia datalähteitä. Tässä analyysissä on käytetty LinkedInin dataa pohjautuen hakuilmoituksiin tietyillä kohdistuksilla (sisältää: 1) vakituiset ja kokopäiväiset roolit ja 2) kokemustasoltaan toimihenkilö- ja johdon roolit). Data on suuntaa antavaa, jota suosittelemme käyttämään trendinä isosta kuvasta.

Koronaviruksen liittyvät tapahtumat Suomessa:
– Ensimmäinen tartunta Suomessa vahvistettiin tammikuun 2020 lopussa
– 12.3 Ulkoministeriön ohjeiden mukaan koronaviruksen saamisen riski on kohonnut koko maailmassa, eikä matkustamista suositella mihinkään
– 18.3. otettiin käyttöön hallituksen säätämät poikkeuslait, jotka rajoittivat liikkumista
– 25.3 HL ilmoitti Suomen koronavirustilanteen synkentyvän aiemmin arvioitua merkittävästi pahemmaksi.
– 28.3. Uudenmaan sulkeminen astui voimaan
– 1.6. rajoituksia aletaan purkamaan vaiheittain

Päivitys 5.8.2020

Alla näkyy, miten rekrytointien määrä on kehittynyt vuoden 2020 alusta ja mukana on myös 7 päivän liukuva keskiarvo.

– Kevään aikana rekrytointimäärät ovat laskeneet tasolle alle 100 per päivä ja viimeisin 100 päivärajan ylitys oli 11.3.
– Kesä- ja heinäkuun aikainen kesälomakausi on vaikuttanut selkeästi ja rekrytointimäärät ovat laskeneet tasolle 50 tai alle per päivä.
– Elokuun osalta odotuksissa on että rekrytointimäärät tulevat kasvamaan, mutta kysymys kuuluu kuinka paljon määrällisesti.

Alla on rekrytointien kehitys alueellisesti koko Suomessa. Kuvassa kohta ”Muu Suomi” tarkoittaa paikkakuntia pois lukien PK-seutu, Tampere, Turku, Oulu, Kuopio ja Jyväskylä.

TOP 12 Rekrytoijat

Tässä TOP 12 lista organisaatioista, joilla ollut eniten avoimia ilmoituksia viimeisen 4 viikon aikana (viikot 28-31).

– Zalando SE
– Digia Plc
– Solita
– DNA Oyj
– Neles
– Lassila & Tikanoja
– Sector Alarm Finland
– Etteplan
– Wolt
– ASSA ABLOY Group
– Kiilto Family

Miten tästä eteenpäin?

Heinäkuu oli perinteisesti kesälomakauden aktiivisin vaihe ja rekrytointimäärät pysyivät oletettavasti alhaisella tasolla.

Seuraavat kuukaudet tulevat olemaan mielenkiintoista aikaa ja indikoivat suuntaan mihin rekrytointimarkkina kehittyy: palataanko takaisin koronavirusta edeltäviin korkeampiin tasoihin helmi- ja maaliskuun aikana vai pysytäänkö kevään ja kesän alle 100 kpl päivätason tason. Kuten aiemmin mainitsimme kesäkuun päivityksessä, niin positiivista on, että useat organisaatiot ovat ennustaneet tilanteen muuttuvan syksyllä ja ovat vahvistaneet rekrytointeja syksylle. Toisaalta osa organisaatioista seuraa edelleen tilannetta aktiivisesti; heillä on alustava rekrytointilupa ja -tarve, mutta he haluavat nähdä miten tilanne kehittyy syksyllä liiketoiminnan suhteen ja myös koronaviruksen suhteen. Seuraavat viikot tulevat näyttämään suuntaa tämän osalta.

Julkaisemme seuraavan päivityksen syyskuun alussa 3.9. Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan tarkemmin oman toimialasi rooleista tai suurimmista rekrytoijista, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä allekirjoittaneeseen, niin keskustellaan lisää.

REKRYTOINTI NUMEROINA

Avainsanat:
Koronaviruksen vaikutus rekrytointiin, Avila rekrytoinnin kuukausikatsaus

Julkaistu: 5.8.2020

Mikko Savusalo
040 820 2159
mikko.savusalo[at]avila.fi

2020-08-05T11:54:17+00:00