Rekrytointimarkkinan kehitys 06 / 2020

Tässä blogipäivityksessä tehdään tilannekatsaus kesäkuun rekrytointimarkkinaan. Statistiikka on päivitetty 1.7. ja se antaa päivitetyn kuvan rekrytointimäärien kehittymisestä ja toimii heikkona signaalina yritysten aktiivisuudesta.

Johdantona raportin taustat: Avila kerää rekrytointimarkkinoilta julkista tietoa siitä, miten rekrytointien määrä kehittyy. Käytämme tämän tiedon keräämiseen avoimia datalähteitä. Tässä analyysissä on käytetty LinkedInin dataa pohjautuen hakuilmoituksiin tietyillä kohdistuksilla (sisältää: 1) vakituiset ja kokopäiväiset roolit ja 2) kokemustasoltaan toimihenkilö- ja johdon roolit). Data on suuntaa antavaa, jota suosittelemme käyttämään trendinä isosta kuvasta.

Koronaviruksen liittyvät tapahtumat Suomessa:

– Ensimmäinen tartunta Suomessa vahvistettiin tammikuun 2020 lopussa
– 12.3 Ulkoministeriön ohjeiden mukaan koronaviruksen saamisen riski on kohonnut koko maailmassa, eikä matkustamista suositella mihinkään
– 18.3. otettiin käyttöön hallituksen säätämät poikkeuslait, jotka rajoittivat liikkumista
– 25.3 HL ilmoitti Suomen koronavirustilanteen synkentyvän aiemmin arvioitua merkittävästi pahemmaksi.
– 28.3. Uudenmaan sulkeminen astui voimaan
– 1.6. rajoituksia aletaan purkamaan vaiheittain

Päivitys 1.7.2020

Alla näkyy, miten rekrytointien määrä on kehittynyt vuoden 2020 alusta ja mukana on myös 7 päivän liukuva keskiarvo.

– Kevään aikana rekrytointimäärät ovat aluksi laskeneet tasolle alle 100 per päivä ja viimeisin 100 päivärajan ylitys oli 11.3.
– Kesäkuussa 15.6. jälkeen myös kesälomakauden alkaminen on vaikuttanut ja rekrytointimäärät ovat laskeneet tasolle 50 tai alle per päivä.
– Toisaalta organisaatiot ja erityisesti yksityinen puoli on kesäkuun ajan indikoinut että syksyllä tilanne aktivoituu. Yritykset varautuvat ja vahvistavat nyt syksyn rekrytointeja.

Alla on rekrytointien kehitys alueellisesti koko Suomessa. Kuvassa kohta ”Muu Suomi” tarkoittaa paikkakuntia pois lukien PK-seutu, Tampere, Turku, Oulu, Kuopio ja Jyväskylä.

TOP 12 Rekrytoijat

Tässä TOP 12 lista organisaatioista, joilla ollut eniten avoimia ilmoituksia viimeisen 4 viikon aikana (viikot 23-26).

– BairesDev
– Sanoma
– VR FleetCare
– Wolt
– Zalando SE
– Helsingin kaupunki – Helsingfors stad – City of Helsinki
– ABB
– CGI
– KONE
– Espoon kaupunki – Esbo stad – City of Espoo
– Sandvik
– Digia

Miten tästä eteenpäin?

Kesäkuun puolesta välistä alkaen organisaatiot ovat siirtyneet kesälomakauden pariin. Rekrytointimäärät ovat pysyneet alhaisella, mutta tasaisella tasolla kesäkuun ajan ja oletettavaa että sama tilanne jatkuu heinäkuussa. Toisaalta sekä touko- ja kesäkuussa on viety maaliin keväällä väliaikaisesti lykättyjä rekrytointeja lomautuksista ja yt-neuvotteluista johtuen.

Mikä on positiivista niin moni organisaatio on indikoinut tilanteen muuttuvan syksyllä ja ovat vahvistaneet rekrytointeja syksylle. Osa organisaatioista seuraa edelleen tilannetta aktiivisesti; heillä on alustava rekrytointilupa ja -tarve, mutta he haluavat nähdä miten tilanne kehittyy syksyllä liiketoiminnan suhteen ja myös koronavirus COVID-19 suhteen. Eli syksyn osalta odotukset ovat positiiviset ja uskomme että markkinatunnelma on varovaisen optimistinen.

Julkaisemme seuraavan päivityksen elokuun alkupuolella. Syksyllä meiltä on tulossa myös uusia toimiala- ja roolikohtaisia indikaattoreita ja kuulette niistä pian lisää. Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan tarkemmin oman toimialasi rooleista tai suurimmista rekrytoijista, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Aurinkoista ja rentouttavaa kesäaikaa!

REKRYTOINTI NUMEROINA

Avainsanat:
Avila rekrytoinnin kuukausikatsaus, suorahaku, ilmoitushaku

Julkaistu: 2.7.2020

Mikko Savusalo
040 820 2159
mikko.savusalo[at]avila.fi

2020-08-04T15:16:44+00:00